shiatsu

Shiatsu is gebaseerd op de opvatting dat het vrij en ongehinderd stromen van levensenergie (chi) belangrijk is voor de gezondheid. Er ontstaat een verstoring of ziekte als de energiestroom verzwakt of geblokkeerd is. Door beïnvloeding van het energiesysteem via de meridianen wordt het natuurlijk genezingsproces op gang gebracht. Shiatsu kan ook in de vorm van stoelmassage gegeven worden.

Shiatsu is een massagetechniek waarbij ook gedoceerde druk wordt toegepast op pijnlijke spieren. Het werkt goed bij rug-, nek- en schouderklachten. Ook kan het goed werken bij stress-gerelateerde klachten zoals burnout en RSI. Verdere indicaties voor shiatsu zijn o.a. maag- en darmstoornissen, ademhalingsklachten en allergische klachten.

De praktijk is gespecialiseerd in arbeidsgerelateerde klachten en chronische pijn. In een video over pijneducatie wordt het verschil uitgelegd tussen acute en chronische pijn.”

Als shiatsu-therapeut ben ik aangesloten bij het NWP waardoor vergoeding mogelijk is (zie: Vergoeding zorgverzekeraars 2020). De praktijk heeft met alle zorgverzekeringen een contract afgesloten. Een verwijzing van een arts is niet noodzakelijk.