Slaapproblemen

Slaapoefentherapie kan helpen als slapen moeilijk gaat. Ruim een kwart van de mensen heeft regelmatig last van slaapproblemen. Vaak is slecht slapen tijdelijk bv. in en periode van toegenomen stress. Het kan ook chronisch worden en een grote invloed hebben op uw verdere leven. Regelmatig wakker worden en moeite met weer inslapen kan ook problematisch zijn. Of regelmatig te vroeg in de ochtend wakker worden. Het gevolg is vaak slaperigheid en een moe gevoel op de dag.

24 uurs visie

Bij de behandeling wordt uitgegaan van een 24-uurs visie. De situatie overdag heeft invloed op de nachten. En slecht slapen heeft vervolgens weer gevolgen voor de erop volgende dag. De onderliggende redenen van het slechte slapen worden helder tijdens de behandeling.

De behandeling

Inzichtelijk wordt hoe persoonlijke zorgen, slaapgewoontes en/of onderliggende problemen, zoals overmatig piekeren en pijn de slaapklachten in stand houden. Het is de bedoeling om weer prettiger in bed te liggen, zodat het slapen makkelijker gaat. Gesprekken en ontspanningsoefeningen kunnen hierbij helpen.